Saskia Rasker-Boerema Leef het voor

Leuk dat je er bent!

Ik ben Saskia (34), het gezicht achter ‘Leef het voor’. Samen met mijn man Siert (34), dochtertje Evi (3) en zoontje Tim (1) woon ik in een dorp vlakbij Groningen. En ben werkzaam als orthopedagoog / GZ-psycholoog in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Sinds september 2017 ben ik compleet burn-out. Totaal niet zien aankomen en achteraf zo duidelijk. Als onderdeel van mijn herstel ben ik gaan schrijven. Mijn verhaal op papier zetten helpt mij te ontspannen, te ordenen, te verwerken en het helpt mij vooral mijzelf serieus te nemen. Ik heb nogal de neiging om die spreekwoordelijke oogkleppen weer op te zetten. Duidelijk mijn valkuil. Puntje om aan te werken zeg maar.   

Toen ik begon met schrijven had ik nooit gedacht dat ik mijn verhalen ooit online zou gaan zetten. Maar gaandeweg mijn herstel, met de vele hindernissen, heb ik steeds meer behoefte mijn verhaal te delen zodat ik andere mensen kan steunen en hopelijk inspireren om het positieve uit je burn-out te halen.   

Ik heb de afgelopen maanden met veel rust, diepe dalen en kleine succesjes allerlei ervaringen opgedaan. Ik ben er nog lang niet maar in vergelijking met eind vorig jaar heb ik zeker al stappen in de goede richting gezet. Gezien mijn herstel, ups, downs en de diverse hindernissen die dit met zich meebrengt zullen mijn blogs in wisselende frequentie komen; niet standaard wekelijks, geen vaste dag of vast tijdstip. Het hangt af van mijn energie, inspiratie en de ruimte in mijn hoofd.   

Op Instagram deel ik foto’s van #blijmakers waardoor ik bewust in het hier en nu ben en meer geniet van het leven. Dit helpt mij vooral de positieve momenten te zien op dagen waarop het allemaal even niet zo wil lukken. Je kunt mij vinden onder de naam @leefhetvoor

Groetjes Saskia

 

1 gedachte over “Leuk dat je er bent!”

  1. Hee Saskia, wat een mooie site en wat een positiviteit straal je uit. Ik vind wat je schrijft herkenbaar van mijn periode van ‘overspannen zijn’ en nog steeds blijft het zoeken wat goed voelt. Inderdaad om te gieren eigenlijk, als je bedenkt dat we het toch zouden moeten zien aankomen als GZ-psycholoog (i.o.).
    Luister naar jezelf en neem de tijd,
    Liefs Cynthia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven