Werkwijze

In mijn praktijk combineer ik de kennis en ervaring, opgedaan tijdens de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, met mijn eigen ervaringen. Deze zet ik, waar nodig/passend in. 

Door middel van online programma’s, individuele trajecten of een combinatie van beide begeleid ik zowel moeders als zorgprofessionals gericht op de thema’s balans, zelfzorg, veerkracht en (werk)plezier. Daarnaast ben ik yoga nidra (slaapyoga) docent en heb ik een online slaapyoga cursus ontwikkeld en hoop, zodra de COVID maatregelen het het toelaten, ook live lessen te kunnen gaan aanbieden.

Ik werk onder andere met de uitgangspunten van het CSR-centrum (bio-psychosociaal model) omdat ik er van overtuigd ben dat alles met elkaar samenhangt. Vaak wordt gedacht dat behandeling/begeleiding bij overbelasting | overspannenheid | burn-out een puur psychologische aanpak vraagt. Echter, wat veel mensen niet weten is dat verstoring van het stresssysteem ten grondslag ligt aan het probleem. Waardoor niet alleen psychische maar ook lichamelijke klachten behandeld moeten worden. Tijdens mijn behandelingen richt ik mij daarom meerdere aspecten die bijdragen aan stressherstel; slaap, ontspanning, voeding (basis), ademhaling, beweging, zelfzorg en psychische gezondheid. Dit met een gezonde dosis humor, enthousiasme en nuchterheid.

Fasen in stressherstel waar ik mee werk:

  • Stoppen van de roofbouw op jouw lichaam, herstelvermogen vergroten & lichamelijk herstel. 
  • Opbouw vitaliteit (vergroten van jouw energiereserves), goed voor jezelf leren zorgen & stap voor stap re-integreren in het (gezins)leven.
  • Conditie opbouwen, stap voor stap re-integreren in je werk (werkhervattingsplan) en zorgen voor een duurzaam resultaat.

>>Gebaseerd op de richtlijnen van het csr-centrum, aangevuld met eigen input: ‘reintegreren in je gezinsleven'<<

Naast het de uitgangspunten van het CSR maak ik ook gebruik van Mindfulness, Acceptance and Commitment Therapie, Yoga Nidra en Positieve Psychologie. 

Samenwerken?

Lijkt het jou leuk om met mij samen te werken? Zoek contact! Ik word heel blij van samenwerken. Iedereen heeft weer een andere rugzak vol kennis en ervaring waardoor je elkaar kunt aanvullen en versterken zodat klanten nog beter ondersteund kunnen worden.

Scroll naar top