Werkwijze

In mijn praktijk combineer ik de kennis en ervaring, opgedaan tijdens de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, met mijn eigen ervaringsdeskundigheid (burn-out, depressieve klachten, moederschap, het werken in de zorg). Deze zet ik, waar nodig/passend in. 

Door middel van online programma’s, individuele trajecten of een combinatie van beide begeleid ik zowel moeders als zorgprofessionals bij het vergroten van hun gezondheid en veerkracht. Van stresspreventie trajecten tot burn-out behandeling.

Ik werk als buitenpsycholoog en erkend CSR-coach. Als onderdeel van een traject ga ik dan ook graag naar buiten met mijn klanten. Tip: woon je niet in de buurt? Dan kunnen we, na een online intake, ook bellende wandelsessies doen. We komen dan samen in beweging. 

Ik werk onder andere met de uitgangspunten van het Expertisecentrum voor stress en veerkracht (bio-psychosociaal model) Ik ben er namelijk van overtuigd dat alles met elkaar samenhangt. 

Vaak wordt gedacht dat behandeling/begeleiding bij overbelasting | overspannenheid | burn-out een puur psychologische aanpak vraagt. Echter, wat veel mensen niet weten is dat verstoring van het stresssysteem ten grondslag ligt aan het probleem. Waardoor er niet alleen aandacht moet zijn voor de psychische klachten maar ook voor het lichamelijk herstel en dat wat daarvoor nodig is. 

Tijdens mijn trajecten richt ik mij daarom meerdere aspecten die bijdragen aan stressherstel en het vergroten van veerkracht; slaap, ontspanning, voeding (basis), ademhaling, beweging, zelfzorg en psychische gezondheid. Dit met een gezonde dosis humor, enthousiasme en nuchterheid.

Fasen in stressherstel waar ik mee werk bij trajecten gericht op herstel van langdurige stress / burn-out. 

  • Stoppen van de roofbouw op jouw lichaam, herstelvermogen vergroten & lichamelijk herstel. 
  • Opbouw vitaliteit (vergroten van jouw energiereserves), goed voor jezelf leren zorgen & stap voor stap re-integreren in het (gezins)leven.
  • Conditie opbouwen, stap voor stap re-integreren in je werk (werkhervattingsplan) en zorgen voor een duurzaam resultaat.

Naast het de uitgangspunten van het CSR maak ik ook gebruik van Mindfulness, Compassie Focused Therapie, Positieve Cognitieve Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapie, Yoga Nidra en Positieve Psychologie. En de natuur als spreekkamer en co-therapeut. 

 

Samenwerken?

Lijkt het jou leuk om met mij samen te werken? Zoek contact! Ik word heel blij van samenwerken. Iedereen heeft weer een andere rugzak vol kennis en ervaring waardoor je elkaar kunt aanvullen en versterken zodat klanten nog beter ondersteund kunnen worden. 

Scroll naar boven