Voor werkgevers

Preventie – Begeleiding – Re-integratie

Stress is een van de grootste veroorzakers van verzuim in Nederland. Meer dan 1,3 miljoen werknemers in Nederland heeft last van stressklachten en slechts een deel hiervan erkent deze klachten en gaat er daadwerkelijk mee aan de slag. De cijfers blijven oplopen sinds de corona pandemie. De rek is er uit. Tijd voor actie! 

Zorgprofessionals hebben mooi, maar ook pittig werk waarbij het belangrijk is dat zij goed voor zichzelf zorgen. Zij zijn immers zelf het instrument in hun werk en hebben de verantwoordelijkheid te werken met kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen; mensen in alle fasen van hun leven. Om tijdens het werk anderen goed te kunnen ondersteunen is het van essentïeel belang dat je eerst goed voor jezelf zorgt. Zie het als het zuurstofkapje wat naar beneden komt wanneer de luchtdruk in de cabine wegvalt in het vliegtuig. Eerst jezelf helpen en daarna pas degene naast je. Ruimte nemen om tot rust te komen, grenzen aan te geven, te herstellen van stressvolle situaties. Blijven onderzoeken waar je werkplezier uit haalt en hoe je jouw veerkracht behoud. Lang niet altijd gemakkelijk in deze roerige tijden in de zorgsector. 

Ervaart jouw medewerker stress op het werk en heeft zij daarnaast ook nog een gezin dan is die kans nog groter; tijd om te ontspannen is schaarser en ook het gezinsleven en alles wat daarmee samenhangt kan stress met zich meebrengen. Helemaal in deze ‘corona’ periode. 

Gun je jouw medewerker inzicht in zichzelf en tools om in balans te blijven, veerkracht én werkplezier te vergroten? Of is jouw medewerker overbelast, overspannen of burn-out en gun je haar duurzaam herstel? Of ben je juist op zoek naar ondersteuning bij het reïntegreren en het maken een terugvalpreventieplan?  Dat kan!

Ik bied verschillende basis cursussen / individuele trajecten (online & offline) aan; van preventieve trajecten tot re-integratie begeleiding inclusief terugvalpreventieplan. Maar ik ga graag eerst in gesprek met jouw medewerker om te onderzoeken waar zij op dit moment tegenaan loopt. Op deze manier kunnen we zoeken naar het best passende traject zodat jouw medeweker zo goed mogelijk geholpen wordt.

In de trajecten die ik aanbied werk ik onder andere met de uitgangspunten van de CSR-methode. CSR staat voor Chronische Stress Reversal; kortom het richten op terugdraaien en herstel van (chronische) stress. Dit aangevuld met elementen uit de positieve psychologie, het oplossingsgerichte werken, mindfulness en ACT + mijn eigen ervaringen als orthopedagoog/psycholoog/moeder maakt mijn aanpak en aanbod uniek en praktisch.  

Preventief = nog beter 

Investeer (preventief) in jouw medewerker(s) door een traject aan te bieden waarbij hij/zij aan de slag gaat met de thema’s stress, balans en (werk)plezier. Hierdoor krijgen medewekers inzicht in wat ze aan(kunnen), gaan ze met plezier naar hun werk & verklein je de kans op (langdurige) uitval door stress. Ik weet uit ervaring dat (zorg)professionals niet snel zelf aan de bel zullen trekken waardoor de daadwerkelijke ziekmelding het eerste moment is waarop je als werkgever geconfronteerd wordt met de stressklachten van jouw medewerker. Wanneer je een laagdrempelig (optioneel) aanbod doet geef je niet alleen de mogelijkheid om preventief te werken maar heb je ook het gesprek over dit onderwerp met jouw werknemer(s) en zul je gaan ontdekken wat er speelt bij individuele medewerkers #winwin #goedwerkgeverschap #duurzameinzetbaarheid

Scroll naar boven