Zet slaapyoga op de agenda

Je bent nu al een paar weken bezig met het (be)oefenen van slaapyoga. Sta er eens bij stil; hoe gaat het daarmee? Lukt het jou tijd te nemen? Gun je jezelf de tijd? Durf je tijd te vragen aan je partner? Of heb je op een andere manier deze tijd voor jezelf georganiseerd?

Ik had laatst een cursist die het op haar werk deed voordat ze naar huis ging. Simpelweg omdat thuis de kinderen gelijk weer een beroep op haar zouden doen en ze daardoor thuis geen rust ervaarde. Nu had ze en de rust om een sessie te doen en ze kwam ontspannen thuis van haar werk. Win-Win.

Het is belangrijk dat jij, wil je het optimale uit het beoefenen van slaapyoga gaan halen (en hiermee goed voor jezelf zorgen), dit belangrijk maakt. Het jezelf gunt. Iedereen heeft door de dag heen rustmomenten nodig. Of dit nu met slaapyoga is, een wandeling of een andere manier van ontspanning. Voeg het toe aan jouw ochtend, middag of avondroutine. Zet een wekkertje wanneer je ervaart dat je het vergeet.

 

Belangrijk
Doe je de langere slaapyoga? Doe dit dan niet wanneer je daarna gelijk weer in een omgeving komt/moet zijn met veel prikkels. Zoals enthousiaste, luidruchtige kinderen. Een feestje of een andere bijeenkomst waar veel mensen aanwezig zijn en hierdoor veel prikkels zijn.

Jij bent na een lange sessie namelijk helemaal ontspannen. Je hebt teruggeschakeld, waardoor je snel overprikkelt kunt raken wanneer je niet ook weer de tijd neemt om rustig weer op gang te komen.

 

 

Scroll naar boven