Stresspreventie Traject

Ren jij door het leven? Hoge werkdruk, volle agenda, weinig tijd om op adem te komen. Je hebt veel ballen hoog te houden. Baan, kinderen, relatie, huishouden, sociaal leven, sport, mantelzorg, kan er nog meer bij? 

Voel je je dan ook nog verantwoordelijk, doe je het graag allemaal goed, vind je het lastig grenzen aan te geven, hulp te vragen en voor jezelf te kiezen. Kortom, zorg je niet goed (genoeg) voor jezelf? Ingrediënten voor overspannenheid, overbelasting en wanneer je niet op tijd in grijpt chronische stressklachten (burn-out).

Wil jij dit voor zijn? Je hoeft het niet alleen te doen!

Samen met jou onderzoek ik waar jij graag naartoe wilt; waar loop jij tegenaan en wat zou jij anders willen. Tijdens een individueel traject werk ik samen met jou, 1 op 1, met volledige focus op jou en wat jij nodig hebt. Ik leg dingen uit, geef je opdrachten en denk (waar helpend) praktisch met je mee. Samen vergroten we jouw veerkracht.

Waar we mee aan de slag zouden kunnen:

  • Energie CheckUp; een uitgebreide intake die bestaat uit een online vragenlijst en 2 sessies. Je krijgt hiermee inzicht in de ernst van je (mogelijke) stressklachten.
  • Stress reductietraject; Samen werken aan energieopbouw en verbetering van zelfmanagement om je veerkracht te vergroten (kort traject).
  • Jouw energiemanagement.
  • De veerkracht vergroters: beweging, ontspanning, voeding.
  • Leren voor jezelf te zorgen, te ontspannen.
  • Mindfulness en de praktische toepassing hiervan in jouw dagelijks leven.
  • Het vergroten van jouw (werk)plezier
  • Een 8-weekse cursus positieve cgt; aan de slag met een positieve flow in jouw leven, jouw kracht en stemming.

Startgesprek
Tijdens het startgesprek gaan we samen op onderzoek uit; hoe gaat het nu met je en waar loop je tegenaan? Fysiek, mentaal en emotioneel. We brengen dit in kaart en maken dit overzichtelijk. Wanneer nodig doen we een energie CheckUp.

Sessies 
Tijdens de coachsessies gaan we aan de slag met de thema’s die naar voren gekomen zijn tijdens het startgesprek. Ik zet hierbij onder andere de CSR-methode, mindfulness, lichaamsgerichte oefeningen, ACT (acceptance and commitment therapy), oplossingsgerichte-/positieve psychologie en positieve CGT in. Ik ga met jou naar buiten zodat je letterlijk stappen kunt gaan maken (ook bij een online traject, bellend). Wanneer passend/helpend deel ik mijn eigen ervaringen als zorgprofessional (begeleider en gedragskundige), over het moederschap en burn-out herstel.

Bonus: toegang tot de online cursus slaapyoga.

Eindgesprek
Tijdens het eindgesprek kijken we samen naar de stappen die jij gezet hebt tijdens het traject en maken we een plan voor de toekomst zodat jij de behaalde resultaten kunt vasthouden.

Liever een volledig traject op maat? Dat kan! Plan een kennismakingsgesprek voor het bespreken van de mogelijkheden.

De individuele trajecten kunnen online, in mijn praktijk in Onnen of wandelend in de natuur. Indien we gaan wandelen zal dit zijn op locatie van de Onnerpolder, Appèlbergen of Vosbergen (afhankelijk van de dag).

Voor een succesvol traject is het belangrijk dat er een klik is. Daarom maak ik graag even kennis kennis voordat we starten. Neem daarna even de tijd om te bedenken of je samen met mij aan de slag wilt; voelde jij je op je gemak?  Andersom zal ik dat ook doen; wanneer ik denk dat ik niet genoeg aan jouw vraag tegemoet kan komen geef ik jou dit aan. En denk ik, wanneer je dat wilt, met je mee wie of wat een beter passende match voor jou kan zijn.

Goed om te weten: werkgevers zijn meer en meer bereid om te investeren in stresspreventie en persoonlijke ontwikkeling. Een energie check-up valt daar ook onder. Kijk voor meer informatie onder het kopje ‘vergoeding’.

Scroll naar boven