Re-integreren in mijn eigen bedrijf

Wat? Een eigen bedrijf? Jaaaa een eigen bedrijf! Super spannend maar ik heb de knoop doorgehakt. Nagedacht over: Wat wil ik nu eigenlijk? Wat vind ik belangrijk in het werk wat ik doe? Wat zijn energielekken op werkgebied en waar krijg ik juist energie van? Na dit voor mezelf onder elkaar gezet te hebben dacht ik; hmmm…. waar ga ik dit vinden en waar kan ik dit doen…

Ondernemerschap

Mijn hart maakte altijd al wel een sprongetje bij de gedachte voor mezelf te gaan starten maar tot nu toe was dat nog niet eerder een optie geweest. Het voelde altijd als een soort van ver van mijn bed show. Maar nu ik niet meer voor een werkgever werk was er ineens ruimte ontstaan in mijn hoofd, durfde ik erover te dromen en het uit te gaan spreken. Ik weet nu meer dan ooit hoe belangrijk het is om iets te doen wat ik leuk vind en waar ik enthousiast over ben. En dat doen op een manier waarbij ruimte is voor het opnieuw in balans komen en blijven. Ik weet het zeker, ik ga deze stap zetten! Yes!

Tegelijkertijd zit het ondernemerschap in mijn genen. Mijn opa en oma hadden een eigen kapsalon, mijn ouders een installatiebedrijf, mijn zusje @ideesonline. Mijn familie heeft zelfs mijn man ‘besmet’ want ook hij is anderhalf jaar geleden met RASCON voor zichzelf gestart. Het is dan ook zo fijn dat ik gesteunt wordt in mijn besluit, dat maakt het gemakkelijker, want dat ondernemerschap niet alleen gemakkelijk en leuk is dat weten zij ook. Zoveel ervaringsdeskundigen om me heen hebben is wel heel fijn.

Ondersteuning

Naast de steun van mensen om mijn heen ga ik komend jaar een individueel traject, op maat, volgen bij een bedrijf die mensen ondersteund in het opzetten van een eigen bedrijf. Stap voor stap ga ik onderzoeken en uitwerken wat ik precies ga doen. Aan mijn ideeën ligt het niet, die heb ik volop! Motivatie en enthousiasme (hoe vaak heb ik dit woord in deze blog al gebruikt? Haha) ook niet, dat is ook volop aanwezig. Maar met de beslissing voor mezelf te gaan starten ben ik niet gelijk hersteld van deze burn-out. Ik heb iemand gevonden die mijn enthousiasme kan temperen als ik te snel wil en mij tegelijkertijd gaat ondersteunen mijn bedrijf goed voorbereid op te starten. Ik ren dus nog niet gelijk naar de KvK, dat ga ik pas doen wanneer ik voldoende hersteld ben. Nog steeds heb ik concentratie- en geheugenproblemen. Zijn prikkels snel teveel en moet ik ontzettend doseren wat ik doe. Ik zal gaan oefenen met tijdsdruk en mezelf (offline) zichtbaar maken. ‘werkdagen’ opbouwen. Het in contact zijn met mensen buiten mijn veilige kring, grenzen aangeven en netwerken. Leuk en spannend, maar dat maakt mijn enthousiasme niet minder.

Ondernemen zoals ik dat wil

Mijn zusje (@ideesonline) noemt het altijd #ondernemenzoalsikdatwil . Dat doen wat je graag doet, vanuit je kern werken, iets kunnen bijdragen  en daar ook nog een boterham mee kunnen verdienen. Zelf bepalen met wie je dat het liefste doet en hoe. Dat klinkt toch fantastisch! Ik ben er van overtuigd dat dat gaat lukken. Elke positieve bijdrage die ik kan leveren aan het herstel van andere vaders en moeders met stressklachten en hun systeem (kinderen, partners) is al mooi. Want gemakkelijk is het niet, wanneer je er middenin zit. #togetherwearestronger

Stressklachten & ouderschap

Na het volgen van de cursus stresspreventie en interventie wist ik het zeker. De daar opgedane kennis wil ik gaan combineren met mijn vak als gezondheidszorgpsychologe en mijn ervaringsdeskundigheid. Want keer op keer merk ik dat, veel professionals op het gebied van stress- en burnoutcoaching, weinig kunnen vertellen over herstellen in combinatie met ouderschap.  Herstellen, hoe doe je dat dan? Wat is noodzakelijk en wat is mooi meegenomen? Wat zijn de tips en trics? Praktische tips, dat is waar je ook  behoefte aan hebt wanneer je stressklachten hebt en tegelijkertijd (met of zonder partner) de zorg hebt voor kinderen. Dus mensen, daar ga ik iets mee doen! En niet alleen face-to-face; ik ga er ook een boek over schrijven. Een combinatie van mijn eigen ervaringsverhalen, uitleg en tips, zoiets zal het gaan worden. Hoppa! #dromendurvendoen

Op naar 2020!

4 gedachten over “Re-integreren in mijn eigen bedrijf”

 1. Hallo Saskia,
  Ik lees altijd met erg veel plezier je blogs.
  Ik ben opleidingsadviseur bij Kennr/ Alliade.
  3 jaar geleden is er ziekte bij mij geconstateerd. Ben nu chronisch ziek en zeer beperkt belastbaar, maar ik werk nog wel beperkt aantal uren met veel plezier. Jouw blogs en straks jou boek zijn ook een bron van inspiratie voor mensen zoals ik die blijvend beperkt belastbaar zijn maar wel lekker aan het werk willen. En dat ook doen.
  Ik wens je heel veel succes met je eigen bedrijf en wens je veel wijsheid met doseren maar dat gaat je vast goed lukken. Ook al is dat knap lastig. Daar weet ik alles van. Ik heb gelukkig volwassen kinderen want de combi met ouderschap is een spannende. Maar ook oudere kinderen vragen weer andere zaken van ouders. Als je een keer een kop koffie wilt drinken om te weten hoe ik er mee omga, is dat altijd mogelijk.
  Veel succes met je boek. Ik kijk er naar uit.
  Hartelijke groet, Ans Dijkstra

  1. Saskia Rasker Boerema

   Hallo Ans, dank je voor je berichtje en het aanbod. Ik kom hier zeker op terug wanneer ik even weer iets meer in de werkflow zit. Het starten met weer werkuren maken vraagt nu even genoeg energie in combinatie met ons gezin. Gr Saskia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven