Over

LEUK DAT JE ER BENT


Ik ben Saskia Rasker, getrouwd met Siert en moeder van Evi (2014) en Tim (2016). Na een periode van allerlei lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kon worden, raakte ik in september 2017 compleet burn-out. Totaal niet zien aankomen en achteraf zo duidelijk. 
Wat toen volgde was een lang traject van stressherstel in combinatie met depressieve klachten. Ik noem het herstellen met hindernissen, want zo voelde het, herstellen in combinatie met het moederschap.

Ik heb geworsteld met schuldgevoel, gevoel van falen, zwakte, had het gevoel een slechte moeder, partner, vriendin, dochter, werknemer te zijn. Durfde geen hulp te vragen, wilde alles alleen (en ietwat té perfect) doen. Was mezelf helemaal uit het oog verloren. Ik dacht dat ik de enige was, kon weinig online vinden over moeders die hetzelfde meemaakten waardoor ik er niet met anderen over durfde te praten. 

Tijdens mijn herstel heb heb ik  mezelf (weer) leren kennen, (weer) ontdekt  waar ik blij (en vooral niet blij) van word. Heb geleerd dat ik niet koste wat het kost alle ballen hoog hoef  te houden, maar keuzes mag maken. Grenzen mag stellen en niet overal verantwoordelijk voor ben (en hoef te zijn). En het allerbelangrijkste: ik heb geleerd weer naar mijn gevoel te leren luisteren, goed voor mezelf te zorgen en kan weer genieten van het (gezins)leven en werk.

Precies wat ik doe binnen mijn eigen praktijk sinds begin 2020! Ik richt mij binnen mijn praktijk op:

 • Vrouwen
 • Zorg- en onderwijsprofessionals. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kun jij goed voor anderen zorgen. Maar hoe doe je dat? Hoe weet jij wat jij nodig hebt en hoe kun je dat inpassen in jouw (werk)dag? En hoe herstel je van (langdurige stress) en voorkom je dat je weer in dezelfde valkuilen stapt? 
 • Ben je (gedeeltelijk) ziekgemeld of wil je dit voorkomen? Ook dan kunnen we samen aan de slag. 

Tijdens de trajecten en cursussen combineer ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, tijdens de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, met mijn eigen ervaringsdeskundigheid als moeder en zorgprofessional. Hierdoor kan ik ook goed praktisch meedenken. 

Als persoon ben ik rustig, creatief, enthousiast, empathisch en praktisch. Want iedere situatie is anders en vraagt om unieke aanpak. 

Mijn praktijk kun je vinden in het landelijke Onnen. Door de ligging kunnen we gemakkelijk de Onnerpolder of Appelbergen in lopen tijdens een sessie. We kunnen ook afspreken in Vosbergen (eelde). Ook tijdens de online sessies ga ik graag met jou wandelen (bellend). Liever in mijn praktijk? Dat kan ook. 

Op dit moment kun je kunt binnen 2 weken terecht voor een #vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik hoor tijdens zo’n gesprek graag van jou waar je tegenaan loopt, op welk eindresultaat je hoopt, denk met je mee én geef je gelijk een paar praktische tips. 

 

 

Saskia

PRAKTIJK LEEF HET VOOR

Wat begon het met delen van mijn blog onder de naam ‘Leef het voor’ is uitgegroeid tot mijn eigen praktijk onder dezelfde naam: Praktijk Leef het voor. De blog die ik geschreven heb door de jaren heen kun je nog steeds vinden op mijn website. Je kunt dus mijn eigen ervaringen lezen. 

Dik 20 jaar ben ik werkzaam geweest in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Eerst als begeleider, later als gedragskundige (orthopedagoog / GZ-psycholoog). Ik was hier met name betrokken bij cliënten met een complexe zorgvraag en hun systeem. Sinds begin 2020 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk én begeleid ik samen met Martine Elsinga trajecten en workshops voor gedragskundigen (werken zoals ik dat wil).

Vanaf mei 2023 geef ik samen met Jettie van der Ploeg cursussen driehoekskunde speciaal voor gedragsdeskundigen die werkzaam zijn in de VG sector via PAO psychologie. Je kunt er hier meer over lezen.

Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd: 

 • Toeleiding Hoger Beroeps Onderwijs – Sociaal Pedagogisch Werker (2003)
 • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2006)
 • Orthopedagoog, aangesloten bij de NVO (2009)
 • Cognitieve Gedragstherapie (2014)
 • GZ-psycholoog (2015). Sinds 2023 niet big-geregistreerd. 
 • Erkend CSR-coach | Chronische Stress Reversal (2019)
 • Yoga Nidra teacher (2021)
 • Diverse online trainingen op het gebied van voeding en leefstijl (2021)
 • Mindfulnesstrainer (2021/2022)
 • Erkend buitenpsycholoog (2022)
 • OER-sterk level 1 coach (02-2023)
 • Partner van Expertisecentrum Stress en Veerkracht (2023) 
 • Cursus polyvagaal theorie in de praktijk (2023)
 • Congres ‘Het emotionele lichaam’ (2023)

Ik ga graag naar buiten met mijn klanten. De natuur in combinatie met wandelen zorgt er niet alleen voor dat je letterlijk in beweging komt maar helpt je ook om sneller te herstellen van stress, tot inzichten te komen én stappen te zetten. 

Ik laat mij regelmatig bijscholen en neem deel aan intervisie in een leuke groep collega’s uit diverse werkvelden. En ben ervaringsdeskundig op het gebied van: stressklachten/burn-out(herstel), depressieve klachten in combinatie met moederschap. 

Voor meer informatie over de opleidingen en een compleet overzicht van de gevolgde trainingen verwijs ik naar mijn LinkedIn-profiel


Co-auteur

Eind 2018 heb ik een hoofdstuk geschreven over burn-out&moederschap voor het boek ‘van burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ geschreven door Eva Hamming. Sinds 20 november 2020 is het boek te koop op www.herstellennaburnout.nl Op deze site kun je ook een video vinden van het interview dat Eva Hamming bij mij afnam. #blijmaker  

#selfcare

Als vrouwen zijn we geneigd ons schuldig te voelen wanneer we voor onszelf kiezen. Maar geloof mij, wanneer we goed voor onszelf zorgen en hierdoor meer ontspannen zijn, zijn we leuker als vrouw/partner/moeder/werknemer. En een beter voorbeeld. #dekrachtvanvoorleven 

#Blijmakers

Scroll naar boven