Over

LEUK DAT JE ER BENT


Ik ben Saskia Rasker, getrouwd met Siert en moeder van Evi (2014) en Tim (2016). Na een periode van allerlei lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kon worden, raakte ik in september 2017 compleet burn-out. Totaal niet zien aankomen en achteraf zo duidelijk. Wat toen volgde was een lang traject van herstel. Ik noem het herstellen met hindernissen, want zo voelde het, herstellen in combinatie met het moederschap.

Ik heb geworsteld met schuldgevoel, gevoel van falen, zwakte, had het gevoel een slechte moeder, partner, vriendin, dochter, werknemer te zijn. Durfde geen hulp te vragen, wilde alles alleen doen. Was mezelf helemaal uit het oog verloren. Ik dacht dat ik de enige was, kon weinig online vinden over moeders die hetzelfde meemaakten waardoor ik er niet met anderen over durfde te praten. 

Tijdens mijn herstel heb heb ik  mezelf (weer) leren kennen, (weer) ontdekt  waar ik blij (en vooral niet blij) van word. Heb geleerd dat ik niet koste wat het kost alle ballen hoog hoef  te houden, maar keuzes mag maken. En het allerbelangrijkste: ik heb geleerd goed voor mezelf te zorgen en kan weer genieten van het (gezins)leven.

Hoe verder mijn herstel vorderde hoe meer ik voelde dat ik iets wilde gaan doen met deze ervaring. Het idee dit te gaan doen maakte me zo enthousiast en gaf me een energie-boost. Uiteindelijk heb ik de knoop dan ook doorgehakt en ben ik gestart met Praktijk Leef het voor.

Binnen Praktijk Leef het voor richt ik mij op het ondersteunen/behandelen van moeders met (langdurige) stressklachten naar meer inzicht en balans in hun leven. Want hoe doe je dat nou, balans houden en/of herstellen van stress in combinatie met het gezinsleven? Ik combineer mijn vak als Orthopedagoog/ GZ-psycholoog met de kennis en ervaring die ik opgedaan heb tijdens het herstellen van de burn-out. 

Als persoon ben ik rustig, creatief, enthousiast, empathisch en vooral lekker praktisch. Want ieders situatie is anders en vraagt om unieke aanpak. 

Ik kijk er naar uit om samen aan de slag te gaan.

Saskia Rasker-Boerema

Saskia Rasker Boerema Praktijk Leef het voor

PRAKTIJK LEEF HET VOOR

Wat begon het met delen van mijn blog onder de naam ‘Leef het voor’ is uitgegroeid tot mijn eigen praktijk onder dezelfde naam: Praktijk Leef het voor. 

Na 9 jaar werkzaam te zijn geweest als gedragsdeskundige in de verstandelijk gehandicaptenzorg ben ik begin 2o2o gestart met het opzetten van mijn eigen bedrijf.

Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd:

  • Toeleiding Hoger Beroeps Onderwijs – Sociaal Pedagogisch Werker (2003)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2006)
  • Orthopedagoog, aangesloten bij de NVO (2009)
  • BIG geregistreerd GZ-psycholoog (2014)
  • Chronische Stress Reversal (2019)
  • Cognitieve GedragsTherapie (2014)

Ik laat mij regelmatig bijscholen en neem deel aan intervisie in een leuke groep collega’s uit diverse werkvelden.

Voor meer informatie over de opleidingen en een compleet overzicht van de gevolgde trainingen verwijs ik naar mijn LinkedIn-profiel. ik

BOEK IN DE MAAK

Hij gaat er komen! Ik ga het gewoon doen, een boek schrijven! Ik heb het zelf zo gemist tijdens mijn herstel: een boek over burn-out en ouderschap. Want hoe doe je dat nou, herstellen van een burn-out wanneer je (kleine) kinderen hebt?

Ik heb ondertussen een aantekeningenboek vol met onderwerpen; van de te nemen hobbels tot praktische tips. Maar wat zou jij graag lezen in dit boek? Waar wil jij meer van weten? Waar loop jij tegenaan? Laat het mij vooral weten.

Co-auteur

Eind 2018 heb ik een hoofdstuk geschreven over burn-out&moederschap voor het boek ‘van burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ geschreven door Eva Hamming. En het is zover: 30 september 2020 start de voorverkoop en dan komt hij eind november echt uit! #blijmaker 

#selfcare

Als moeders zijn we geneigd ons schuldig te voelen wanneer we voor onszelf kiezen. Maar geloof mij, wanneer we goed voor onszelf zorgen en hierdoor meer ontspannen zijn, zijn we leukere moeders voor onze kinderen. En een beter voorbeeld. #dekrachtvanvoorleven 

#Blijmakers