Over

LEUK DAT JE ER BENT


Ik ben Saskia Rasker, getrouwd met Siert en moeder van Evi (2014) en Tim (2016). Na een periode van allerlei lichamelijke klachten waar geen oorzaak voor gevonden kon worden, raakte ik in september 2017 compleet burn-out. Totaal niet zien aankomen en achteraf zo duidelijk. Wat toen volgde was een lang traject van stressherstel in combinatie met depressieve klachten. Ik noem het herstellen met hindernissen, want zo voelde het, herstellen in combinatie met het moederschap.

Ik heb geworsteld met schuldgevoel, gevoel van falen, zwakte, had het gevoel een slechte moeder, partner, vriendin, dochter, werknemer te zijn. Durfde geen hulp te vragen, wilde alles alleen (en ietwat té perfect) doen. Was mezelf helemaal uit het oog verloren. Ik dacht dat ik de enige was, kon weinig online vinden over moeders die hetzelfde meemaakten waardoor ik er niet met anderen over durfde te praten. 

Tijdens mijn herstel heb heb ik  mezelf (weer) leren kennen, (weer) ontdekt  waar ik blij (en vooral niet blij) van word. Heb geleerd dat ik niet koste wat het kost alle ballen hoog hoef  te houden, maar keuzes mag maken. En het allerbelangrijkste: ik heb geleerd weer naar mijn gevoel te leren luisteren, goed voor mezelf te zorgen en kan weer genieten van het (gezins)leven.

Hoe verder mijn herstel vorderde hoe meer ik voelde dat ik iets wilde gaan doen met deze ervaring. Het idee dit te gaan doen maakte me zo enthousiast en gaf me een energie-boost. Uiteindelijk heb ik de knoop dan ook doorgehakt en ben ik gestart met Praktijk Leef het voor.

Binnen Praktijk Leef het voor richt ik mij op het begeleiden van:

  • Moeders willen voorkomen dat ze burn-out raken. Die beter voor zichzelf willen gaan zorgen. Willen stoppen met rennen, de signalen van hun lichaam willen leren herkennen en hun veerkracht willen vergroten. Laten we samen aan de slag gaan!
  • Zorgprofessionals. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kun jij goed voor anderen zorgen. Maar hoe doe je dat? Hoe weet jij wat jij nodig hebt en hoe kun je dat inpassen in jouw (werk)dag? 

Tijdens de trajecten en cursussen combineer ik de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, tijdens de opleidingen en cursussen die ik gevolgd heb, met mijn eigen ervaringsdeskundigheid (burn-out herstel en moederschap). Hierdoor kan ik ook goed praktisch meedenken. 

Als persoon ben ik rustig, creatief, enthousiast, empathisch en vooral lekker praktisch. Want iedere situatie is anders en vraagt om unieke aanpak.

Mijn praktijk kun je vinden in het landelijke Onnen. Door de ligging kunnen we gemakkelijk de Onnerpolder in lopen tijdens een sessie. Momenteel heb ik geen wachtlijst, je kunt binnen twee weken terecht voor een #vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ik hoor tijdens zo’n gesprek graag van jou waar je tegenaan loopt, op welk eindresultaat je hoopt, denk met je mee én geef je gelijk een paar praktische tips. 

Maak je een afspraak? Je hoeft het niet alleen te doen.

Saskia

PRAKTIJK LEEF HET VOOR

Wat begon het met delen van mijn blog onder de naam ‘Leef het voor’ is uitgegroeid tot mijn eigen praktijk onder dezelfde naam: Praktijk Leef het voor. De blog die ik geschreven heb door de jaren heen kun je nog steeds vinden op mijn website. Je kunt dus mijn eigen ervaringen lezen. 

Dik 9 jaar ben ik werkzaam geweest als gedragskundige in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik was hier met name betrokken bij cliënten met een complexe zorgvraag en hun systeem. Sinds begin 2020 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk én begeleid ik samen met Martine Elsinga trajecten, workshops en supervisieweekenden voor gedragskundigen (werken zoals ik dat wil). 

Een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd: 

  • Toeleiding Hoger Beroeps Onderwijs – Sociaal Pedagogisch Werker (2003)
  • Sociaal Pedagogische Hulpverlening (2006)
  • Orthopedagoog, aangesloten bij de NVO (2009)
  • Cognitieve GedragsTherapie (2014)
  • GZ-psycholoog, aangesloten bij de NVGZP (2015).
  • Chronische Stress Reversal (2019)
  • Yoga Nidra teacher (2021)
  • Mindfulnesstrainer (2021/2022)

In oktober 2022 start ik met de opleiding tot buitenpsycholoog. 

Ik laat mij regelmatig bijscholen en neem deel aan intervisie in een leuke groep collega’s uit diverse werkvelden. En ben ervaringsdeskundig op het gebied van: stressklachten/burn-out(herstel), depressieve klachten én moederschap. 

Voor meer informatie over de opleidingen en een compleet overzicht van de gevolgde trainingen verwijs ik naar mijn LinkedIn-profiel

Ik ben aangesloten bij:

                                

Co-auteur

Eind 2018 heb ik een hoofdstuk geschreven over burn-out&moederschap voor het boek ‘van burn-out naar een onweerstaanbaar leuk leven’ geschreven door Eva Hamming. Sinds 20 november 2020 is het boek te koop op www.herstellennaburnout.nl Op deze site kun je ook een video vinden van het interview dat Eva Hamming bij mij afnam. #blijmaker  

#selfcare

Als moeders zijn we geneigd ons schuldig te voelen wanneer we voor onszelf kiezen. Maar geloof mij, wanneer we goed voor onszelf zorgen en hierdoor meer ontspannen zijn, zijn we leukere moeders voor onze kinderen. En een beter voorbeeld. #dekrachtvanvoorleven 

#Blijmakers

Scroll naar top