We gaan starten

 

Je hebt je aangemeld voor deze cursus, goed gedaan! Je hebt voor jezelf gekozen en dat is niet altijd gemakkelijk in combinatie met het gezinsleven. Als vrouw, moeder, partner, vriendin, werkneemster, collega, medeweker, mantelzorger, hebben we een hoop ballen hoog te houden en dat wordt vaak als vanzelfsprekend gezien. Want het hoort er toch gewoon bij?!  In de eerste levensjaren van je kinderen wordt het gegooid op de tropenjaren, daar moet je ‘even’ doorheen. En daarna wordt het ongemerkt overgenomen door alle andere taken en verantwoordelijkheden die dan weer horen bij die levensfase van de kinderen. Het gaat zoals het gaat, je gaat mee in het ritme. Maar is dat wat je wilt? Is dat waar je energie van krijgt? Heb je er wel eens over nagedacht hoe jij het het liefst zou willen? Wat jij nodig hebt?

De komende weken zul je meer gaan leren over stress en ga je ontdekken in hoeverre jij hier last van hebt. Wat zijn de factoren die bijdragen aan  jouw stress en hoe kun je stress verminderen door inzicht te krijgen in jouw energiegevers en vreters.  We sluiten de eerste vijf weken af met het maken van een selfcare plan zodat je een start kunt maken met het beter voor jezelf gaan zorgen en hiermee jouw stress te verminderen. In de weken erna ga ik je meer leren over drie bewezen effectieve stressverlagers; bewegen, slapen en ademen. En je krijgt van mij een bonusmodule: kennismaking met slaapyoga (ook wel yoga nidra genoemd). Gevolgd door een afsluitende module waarin we terugblikken.

Stress is een fenomeen waar de afgelopen jaren meer en meer aandacht voor komt. Steeds meer mensen hebben last van stress, raken overspannen of zelfs burn-out. En lang niet altijd (alleen) meer door teveel of te hard werken maar juist door een combinatie van factoren. De laatste tijd is er ook steeds meer te lezen over de parentale burn-out, veroorzaakt door langdurige stress rondom het ouderschap. Ik noem het het alle-ballen-hoog-houden-syndroom. Je wilt graag een goede moeder zijn maar ook een goede partner, goede vriendin, goede werknemer. Je wilt het graag goed doen, je legt de lat hoog en misschien heb je ook nog een omgeving die veel van je verwacht. Je bent druk met alle wat ‘moet’ en voelt je vaak opgejaagd, gestrest of voelt je druk. Misschien lijkt het voor de buitenwereld alsof je het met twee vingers in je neus voor elkaar bokst. Maar hoe gaat het echt met je? Neem je wel eens de tijd om daarbij stil te staan en die vraag te beantwoorden?

Vandaag gaan we dat doen! Zorg dat je jouw notitieboekje bij de hand hebt.

Groetjes Saskia

 

Scroll naar boven