Over Saskia

Leuk dat je er bent! 

Ik ben Saskia (34), het gezicht achter ‘Leef het voor’. Samen met mijn man Siert (35), dochtertje Evi (4) en zoontje Tim (2) woon ik in het landelijke Onnen (vlakbij Groningen). En ben werkzaam als orthopedagoog / GZ-psycholoog in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Sinds september 2017 ben ik compleet burn-out. Totaal niet zien aankomen en achteraf zo duidelijk. Als onderdeel van mijn herstel ben ik gaan schrijven. Mijn verhaal op papier zetten helpt mij te ontspannen, te ordenen, te verwerken en het helpt mij vooral mijzelf serieus te nemen. Ik heb nogal de neiging om die spreekwoordelijke oogkleppen weer op te zetten. Duidelijk mijn valkuil. Puntje om aan te werken zeg maar.  

Toen ik begon met schrijven had ik nooit gedacht dat ik mijn verhalen ooit online zou gaan zetten. Maar gaandeweg mijn herstel, met de vele hindernissen, heb ik steeds meer behoefte mijn verhaal te delen zodat ik andere mensen kan steunen en hopelijk inspireren om het positieve uit je burn-out te halen.  

Ik heb de afgelopen maanden met veel rust, diepe dalen en kleine succesjes allerlei ervaringen opgedaan. Ik ben er nog lang niet maar in vergelijking met eind vorig jaar heb ik zeker al stappen in de goede richting gezet. Gezien mijn herstel, ups, downs en de diverse hindernissen die dit met zich meebrengt zullen mijn blogs in wisselende frequentie komen; niet standaard wekelijks, geen vaste dag of vast tijdstip. Het hangt af van mijn energie, inspiratie en de ruimte in mijn hoofd.  

Op instagram deel ik foto’s van #blijmakers waarmee ik mijzelf help om in het hier en nu te zijn en te genieten van het leven. Dit helpt mij vooral de positieve momenten te zien op dagen waarop het allemaal even niet zo wil lukken. Je kunt mij vinden als @leefhetvoor